Alte trei locuințe și două autoturisme au fost avariate în urma exploziei produse la o locuință din Hânțești. Doi pereți ai locuinței afectate au fost demolați
Trei locuințe și două autoturisme din apropierea imobilului unde s-a produs, joi dimineața, o explozie a unei acumulări de gaze de la butelia unui aragaz, au fost afectate, iar doi pereți ai locuinței afectate au fost demolați.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava slt. Alin Găleată, casa în care s-a produs explozia, având parter și mansardă, a fost afectată cel mai mult în zona exploziei, respectiv bucătărie, baie și un hol, iar doi dintre pereții rămași în picioare, dar care prezentau pericol de cădere, au fost demolați de către pompierii militari, pentru a nu se înregistra și alte victime.

El a menționat că de asemenea, avarii s-au mai înregistrat și la trei locuințe învecinate și la două autoturisme parcate în zonă, fiind afectate uși, ferestre și fațade la case și elemente de caroserie la mașini.

Potrivit sursei citate, pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Suceava au intervenit, joi dimineața, cu două autospeciale și o ambulanță SMURD în comuna Hânțești, unde s-a înregistrat o explozie la o locuință particulară. Deflagrația nu a fost urmată de incendiu. La fața locului s-a deplasat în sprijin și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.

În momentul exploziei, în interiorul casei se afla o familie, compusă din părinți și doi copii. Singura afectată mai grav de explozie a fost femeia, în vârstă de 33 de ani, care a suferit arsuri de gradul I și de gradul II pe aproximativ 20% din suprafața corpului.

Găleată precizează că, din fericire, copiii au suferit doar un atac de panică, dar fără să fie necesar transportul lor la o unitate spitalicească. De asemenea, tatăl lor nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Echipajele medicale au preluat victima și i-au acordat primele îngrijiri, iar după ce a fost stabilizată, femeia în vârstă de 33 de ani a fost transportată la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Suceava, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Explozia s-a produs în bucătăria locuinței, cel mai probabil, în urma unei acumulări de gaze de la butelie.(N.B.)

loading...