Protest al grefierilor de la Tribunalul Suceava pentru că salariile lor se diminuează după transferul contribuțiilor sociale în sarcina angajatului


Intră acum și în grupul de

Personalul auxiliar de specialitate și conex de la Tribunalul Suceava protestează, joi, față de modul de calcul al drepturilor salariale prin purtarea unei banderole albe , fără a afecta activitatea instanțelor sau parchetelor sau programul de lucru cu justițiabilii.

Nemulțumirea este generată de faptul că, în urma transferului contribuțiilor sociale din sarcina angajatorului la angajat, grefierii cu vechime mai mare de  15 ani în muncă și în funcție, vor suferi o scădere a salariului net cu sume cuprinse între 36 și 500 lei, cu toate că, ministrul Muncii și Justiției Sociale a asigurat că în sistemul bugetar nu va avea loc o scădere a salariilor,  ci o creștere graduală.

Grefierii se consideră discriminați față de celelalte categorii profesionale din sistemul bugetar, fiind singura categorie profesională bugetară căreia nu i-au fost majorate salariile, ultima creștere salarială fiind aplicată la 1 decembrie 2015, când s-a aplicat pentru întreg sistemul bugetar o creștere salarială de 10%.

Protestul de joi reprezintă o încercare de a atrage atenția factorilor decizionali asupra situației în care se află această categorie de angajați mai ales că Ministerul Justiției nu a adoptat o poziție oficială în vederea rezolvării problemei.

Grefierii atrag atenția că dacă situația nu se va rezolva în zilele ce urmeaza, sunt dispuș să apeleze la mișcări de protest, inclusiv prin întreruperea temporară a activității.(T.B.)


Intră acum și în grupul de