Elevi ai Școlii Gimnaziale din Ipotești au participat la activitatea „Ora de istorie la Cetatea de Scaun a Sucevei”

Elevii clasei a VII-a A de la Școala Gimnazială Ipotești, coordonați de prof. dr. Simona Sîrghie, au participat vineri, 2 februarie a.c., la activitatea „Ora de istorie la Cetatea de Scaun a Sucevei”.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Bucovinei, în cadrul activității, elevilor le-au fost furnizate într-o manieră atractivă numeroase informații despre modul în care s-au derulat operațiunile militare din timpul luptei de la Podul Înalt și consecințele acesteia asupra evoluției raporturilor dintre Imperiul Otoman și Moldova, precum și detalii din timpul domniei lui Petru Rareș.

De asemenea, aspectele teoretice ale temelor analizate au fost apoi exemplificate printr-o serie de studii de caz care au fost efectuate în incinta Cetății de Scaun.

Lecțiile au fost susținute de muzeografii Serviciului Cetatea de Scaun, Paula Moroșanu și Ciprian Petru Popovici.

Sursa citată a menționat că activitatea a avut loc ca urmare a unui parteneriat semnat între Școala Gimnazială Ipotești și Muzeul Bucovinei, Serviciul Cetatea de Scaun, prin coordinatorul proiectului educațional, șef Serviciu Catrinar Gabriel Marcel.

Totodată, conform comunicatului transmis, parteneriatul își propune stimularea interacțiunii pe linie ducațională între muzee și școli în vederea sporirii interesului elevilor față de patrimoniul local și studierea istoriei.

„Cadrele didactice interesate să participe la lecțiile mai sus amintite, dar și la lecțiile viitoare se pot programa la numărul de telefon 0771 592249”, se precizează în comunicat.

(Mihaela Tcaciuc)

 

loading...