Directorul executiv interimar al DSP Suceava, Petru-Sebastian Jureschi, a demisionat la aproape trei luni de când i-au fost delegate atribuţiile funcţiei de conducere


Intră acum și în grupul de
Directorul executiv interimar al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Petru-Sebastian Jureschi şi-a înaintat, luni, demisia din funcţie ministrului Sănătăţii invocând motive personale, fiind aşteptată din partea ministerului de resort o decizie privind delegarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere unei alte persoane.

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a confirmat, marţi, pentru NewsBucovina, că Petru Sebastian Jureschi şi-a înaintat, luni, demisia din funcţia de director executiv interimar al DSP Suceava invocând motive personale.

Adomnicăi a spus că se aşteaptă un ordin al ministrului Sănătăţii privind delegarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere de director executiv al DSP Suceava către o altă persoană.

De precizat este că lui Petru Sebastian Jureschi i-au fost delegate atribuţiile specifice funcţiei de conducere de director executiv al DSP Suceava prin Ordinul nr. 1312/2017  al ministrului Sănătăţii Florian/Dorel Bodog, începând cu data de 8 noiembrie 2017.

Petru-Sebastian Jureschi urma să ocupe această funcţie până la ocuparea temporară sau definitivă a funcţiei publice de conducere, în condiţiile legii.

Reamintim că până la preluarea acestei funcţii de către Petru-Sebastian Jureschi, interimatul a fost asigurat de directorul adjunct al DSP Suceava, medicul Cătălina Zorescu, după ce directorul executiv interimar al DSP Suceava, Andrei Ianovici a solicitat, în cursul lunii iulie 2017, Ministerului Sănătăţii să i se ia atribuţiile de director executiv după doi ani în care a condus instituţia.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, Petru-Sebastian Jureschi nu a putut fi contactat telefonic.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de