Sesiunea specială a Bacalaureatului pentru componenţii loturilor olimpice va avea loc în perioada 10-25 mai 2018

Ministerul Educaţiei Naţionale a decis ca sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele și concursurile internaţionale pe discipline/sportive să fie organizată de Inspectoratul Școlar Județean Prahova și se va derula în perioada10-25 mai 2018.

Conform MEN, Comisia judeţeană va nominaliza ulterior unităţile de învăţământ care vor găzdui centrele de examen şi de evaluare pentru această sesiune specială.

 

Într-un comunicat de presă al MEN se precizează că înscrierea candidaţilor va avea loc în zilele de 10 şi 11 mai, iar probele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura astfel: 14-15 mai -evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă, 16 mai -evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, respectiv 17-18 mai -evaluarea competenţelor digitale.

Probele scrise se vor desfăşura după următorul calendar: în data de 21 mai proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 22 mai -proba obligatorie a profilului, pe 23 mai -proba la alegere a profilului şi specializării) și pe 24 mai – proba la limba şi literatura maternă. “Afişarea primelor rezultate, la sediul unităţii de învăţământ care va găzdui această sesiune specială, este prevăzută pentru data de 24 mai (până la ora 18:00), depunerea contestaţiilor fiind programată în cursul aceleiaşi zile (18:00 – 20:00). În data de 25 mai vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale”, mai precizează MEN.

(L.B.)

loading...