Percheziții într-un caz în care un sucevean și-a constituit un depozit cu țigări de contrabandă și le livra pentru piața bucureșteană. Cazul este cercetat de Poliția Giurgiu care a reținut șapte persoane


Intră acum și în grupul de

Peste 170.000 de țigarete susceptibile a proveni din contrabandă au fost ridicate în urma unei acțiuni de prindere în flagrant delict și a 13 percheziții efectuate de polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Giurgiu, Suceava și Buzău, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Potrivit Poliției Române, în noaptea de 6 spre 7 februarie, polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Giurgiu, Suceava și Buzău au efectuat o prindere în flagrant delict și 13 percheziții domiciliare la persoane bănuite că, în perioada octombrie 2017 – februarie 2018, ar fi achiziționat și comercializat țigări provenite din contrabandă.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale.

Din cercetări au rezultat indicii că un bărbat, de 52 ani, din județul Suceava, ar fi colectat la domiciliu țigări de contrabandă provenite din Ucraina, iar ulterior, prin intermediul a patru bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 56 de ani, din București și Giurgiu, le-ar fi transportat în Capitală în vederea comercializării prin intermediul mai multor persoane fizice.

În cadrul acțiunilor au fost confiscate 170.160 de țigarete, în valoare totală de 70.000 lei. Totodată, au fost indisponibilizate două autoturisme, 3.500 de euro și 5.300 de lei.

La sediul I.P.J. Giurgiu au fost conduse 9 persoane în vederea cercetărilor.

Față de șapte persoane s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale și instanței, cu propuneri procedurale.


Intră acum și în grupul de