Polițiștii suceveni au depistat și în acest week-end, în trafic, șoferi care au consumat alcool și s-au urcat la volan


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat și în acest week-end șoferi suceveni care au condus autoturismele deși consumaseră băuturi alcoolice, în aceste cazuri fiind deschise dosare penale.

Astfel, potrivit Poliției Județene Suceava, sâmbătă după amiaza, în jurul orei 16:15, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe DJ 175, din comuna Izvoarele Sucevei, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un localnic de 34 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul nu este înmatriculat, autorizația provizorie de circulație fiind expirată din 19.10.2017.

Totodată, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru  „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Duminică dimineața la ora 01:30, în timp ce acţiona pe DC 27, din comuna Păltinoasa, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului, a oprit pentru control autoturismul condus de un localnic de 21 de ani.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a deschis dosar penal pentru  „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.(N.B.)


Intră acum și în grupul de