Proiect pentru încurajarea dezvoltării de noi afaceri la nivel regional, la USV. Vor fi finanțate 37 de planuri de afaceri cu granturi maxime de 165.000 lei

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava va derula pe o perioadă de 36 luni proiectul „Start la antreprenoriat, creștem ocuparea în zona urbană. ANTUR”, în valoare de aproximativ nouă milioane de lei, pentru încurajarea dezvoltării de noi afaceri la nivel regional.

„Obiectivul general al proiectului constă în sprijinirea antreprenoriatului și îmbunătățirea competențelor antreprenoriale la nivel regional, ca factor pentru încurajarea dezvoltării de noi afaceri și creșterea ocupării în Regiunea de Nord-Est. Proiectul va avea un impact pozitiv atât asupra mediului de afaceri din Regiunea de Nord-Est (înființarea a 37 de noi firme), cât și asupra balanței forței de muncă (creșterea ocupării cu cel puțin 74 de persoane), prin stimularea înființării de noi întreprinderi, inclusiv IMM-uri inovatoare, prin relevarea/descoperirea inițiativei și dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul tinerilor și, nu in ultimul rând, prin creșterea competențelor antreprenoriale ca urmare a participării la cursurile de formare antreprenorială (300 de persoane)”, a precizat managerul proiectului, prof.univ.dr. Gabriela Prelipcean.

Ea a menționat că prin implementarea acestui proiect 300 de persoane din Regiunea Nord-Est vor putea urma programul de Competențe antreprenoriale,  iar 37 de planuri de afaceri realizate de cursanți vor fi selectate în vederea formării abilităților necesare pentru managementul unei afaceri prin derularea unui program de mentorat personalizat, în vederea înființării și funcționării a 37 de firme cu specific non-agricol în zonele urbane ale Regiunii de Nord-Est.

Totodată, prin intermediul proiectului se urmărește finanțarea celor 37 de planuri de afaceri selectate cu granturi maxime de 165.000 lei/plan de afacere (cca 35.500 euro).

Proiectul „Start la antreprenoriat, creștem ocuparea în zona urbană. ANTUR” este în valoare totală de 8.781.541,89 lei, din care 8.712.405,54 lei reprezintă finanțare nerambursabilă, fiind realizat în parteneriat cu firma Addvances Strategic Solutions SRL. Înscrierile se realizează pe adresa de e-mail a proiectului antur@usm.ro.

(Mihaela Tcaciuc)

loading...