Holzindustrie Schweighofer: Timflow, sistemul de monitorizare a lanțului de aprovizionare, a emis o alertă privind o livrare de buștean motiv pentru materialul lemnos a fost refuzat


Intră acum și în grupul de

Holzindustrie Schweighofer (HS), unul dintre liderii industriei europene de prelucrare a lemnului, a implementat un plan complex de acțiuni pentru o industrie sustenabilă a lemnului în România, iar măsura centrală este sistemul de urmărire prin GPS a materialului lemnos, Timflow, care permite Holzindustrie Schweighofer să monitorizeze traseul fiecărui camion ce livrează buștean de la punctul de încărcare până la poarta fabricii.

Compania austriacă artă într-un comunicat de presă că are o politică de toleranță zero față de livrările cu proveniență controversată, iar detaliile tuturor transporturilor sunt puse la dispoziția publicului în mod transparent pe site-ul www.timflow.com, disponibil în limbile română și engleză.

Potrivit principiului autoimpus de transparență, Holzindustrie Schweighofer informează publicul de fiecare dată când descoperă livrări de buștean cu proveniență controversată, se arată în comunicat.

Astfel, în data de 8 februarie 2018, Timflow a emis o alertă ce viza anumite neclarități privind o livrare către fabrica de cherestea HS de la Sebeș: locul de origine declarat în documentele însoțitoare ale transportului nu coincidea cu datele înregistrate în sistemul Timflow. În consecință, livrarea a fost respinsă, iar materialul lemnos a fost refuzat.

Michael Proschek-Hauptmann, directorul Departamentului de Conformitate și Sustenabilitate al Holzindustrie Schweighofer a declarat că transportul nu s-a conformat criteriilor stricte de aprovizionare și, prin urmare, a fost refuzat.

„Aceasta demonstrează, încă o dată, că sistemele noastre de securitate sunt foarte eficiente. Și în luna august a anului trecut am respins trei încărcături, iar furnizorul a fost suspendat, pe baza datelor înregistrate de Timflow”, a spus Proschek-Hauptmann.

În medie, 70 de camioane sosesc la fabricile de cherestea din România operate de Holzindustrie Schweighofer, iar sistemul Timflow depistează periodic posibile nereguli.

„Aceste livrări sunt separate de fluxul de producție și investigate suplimentar și, doar atunci când proveniența poate fi determinată fără urmă de îndoială și toate standardele companiei sunt satisfăcute, materialul este acceptat pentru prelucrare”, a explicat Michael Proschek-Hauptmann. Aceasta este al doilea caz în care un transport este respins. „Cu ajutorul Timflow, susținem eforturile Guvernului României în lupta împotriva tăierilor ilegale”, a mai adăugat Proschek-Hauptmann.

Grupul Schweighofer își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de energie din surse regenerabile, silvicultură și afaceri imobiliare. Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea și două fabrici de producție a panourilor din lemn și o fabrică de cherestea în Germania. Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având în acest moment aproximativ 3.500 de angajați. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de țări din întreaga lume.


Intră acum și în grupul de