Incendiu devastator la o casă din Grănicești. O femeie însărcinată a suferit un atac de panică și a fost transportată la Spitalul Județean Suceava
O femeie însărcinată în vârstă de 35 de ani, din comuna Grănicești, a suferit un atac de panică după ce a văzut că locuința i-a luat foc. Aceasta a primit primul ajutor din partea pompierilor paramedici SMURD, după care a fost transportată la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, militarii Gărzii de Intervenție Siret și ai Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Grănicești, au intervenit luni după-amiază cu patru autospeciale și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Grănicești.

Găleată a precizat că la sosirea echipajelor ardea generalizat acoperișul comun de la casa de locuit și de la o anexă și exista pericolul de propagare a flăcărilor la construcțiile învecinate.

„Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarei, o femeie, însărcinată, în vârstă de 35 de ani. Aceasta a suferit un atac de panică și a fost transportată la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Suceava, pentru investigații suplimentare”, a spus slt. Alin Găleată.

El a menționat că în urma incendiului au ars astereala acoperișului pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați, bunuri casnice, circa 2 metri cubi de lambriu și 2 tone de cereale, toate depozitate în pod.

De asemenea, au mai ars obiecte de mobilier, materiale textile din două încăperi ale casei, stoleria și pereții din lemn ai construcțiilor pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați.

Totodată, s-au degradat învelitoarea din azbociment a construcției pe o suprafață de 150 de metri pătrați, planșeul casei pe 100 de metri pătrați și bunuri materiale. Pompierii au salvat restul casei de locuit, șura și adăpostul de animale.

„Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor căzute din soba cu acumulare de căldură”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată.

(Mihaela Tcaciuc)

Foto: ISU Suceava

 

loading...