Un centru de excelenţă în instruirea personalului medical ar urma să fie realizat la Suceava printr-un proiect cu finanţare europeană, în valoare de 2,4 milioane de euro. Personalul medical din tot judeţul va putea fi instruit în cadrul acestui centru.


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la SJU Suceava, că un  centru de excelenţă în instruirea personalului medical ar urma să fie realizat în cadrul unui proiect cu o valoare de 2,4 milioane de euro, cu finanţare din fonduri europene, viitorul centru urmând să asigure instruirea cadrelor medicale din tot judeţul.

“În data de 8 februarie 2018 s-a semnat un proiect de 2,4 milioane de euro pe Programul Operaţional privind instruirea resursei umane. Este un program în care SJU Suceava este eligibil pe un proiect-centru pentru instruirea personalului medical”, a spus Flutur.

El a precizat că a fost înaintată către Guvern o solicitare privind alocarea unei clădiri aflate în vecinătatea Direcţiei de Sănătate Publică, al cărei spaţiu ar urma să fie amenajat şi modernizat în vederea funcţionării acestui centru de instruire a cadrelor medicale şi care să aibă o adresabilitate pentru personalul medical din întreg judeţul.

“Este un parteneriat cu un consorţiu italian pentru cercetare în medicină. Aşa s-a semnat de către domnul manager Rîmbu acest proiect de finanţare pe fonduri europene. Eu sunt bucuros că asta va însemna creşterea gradului de instruire a personalului medical de aici, de la Suceava şi din întreaga zonă”, a mai spus Flutur.

El a menţionat că durata de finanţare şi de execuţie a acestui centru de instruire a personalului medical va fi de trei ani.

Managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat că proiectul privind realizarea unui centru de instruire a fost depus de SJU Suceava în cursul anului 2017, iar în data de 8 ianuarie 2018 au fost semnate contractele de finanţare.

Rîmbu a spus că SJU Suceava este una dintre puţinele unităţi spitaliceşti care au depus un astfel de proiect şi au accesat fonduri europene pentru instruirea resursei umane adăugând că funcţionarea la Suceava a centrului de instruire a personalului medical va fi utilă nu numai pentru cadrele medicale ale spitalului, ci şi pentru cele din întreg judeţul.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de