Consilul Local Suceava urmează să decidă cuantumul burselor școlare pentru acest an. Primarul propune să fie menținute la nivelul anului trecut


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava urmează să decidă, în ședința din 22 februarie, cuantumul burselor școlare pentru  anul în curs, iar primarul Ion Lungu propune ca acestea să fie menținute la nivelul de anul trecut.

În expunerea de motive, primarul Ion Lungu arată că potrivit Legii educației, Consiliul local poate acorda burse pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat și că valoarea acestora este stabilită prin Hotărâre de Consiliu Local.

El menționează că aceste burse se asigură din bugetul local și reprezintă o categorie de cheltuieli asigurată prin finanțarea complementară.

Prin proiectul inițiat de primarul Ion Lungu  pentru bursa de performanță, suma propusă este de 100 de lei, pentru bursa de merit suma ar fi de 80 de lei, pentru bursele de studiu și de ajutor social suma propusă este de 60 de lei.

Bursele se alocă pe perioada cursurilor școlare, în funcție de frecvență, cu excepția burselor sociale care se acordă și pe perioada vacanțelor școlare.(N.B.)


Intră acum și în grupul de