Primăria Suceava vrea să desființeze firma Transagent pe care a înființat-o pentru a realiza distribuția agentului termic în municipiu


Intră acum și în grupul de

Primăria Suceava intenționează să desființeze firma Transagent pe care a înființat-o în 2015 cu scopul de a realiza distribuția agentului termic în municipiu, dar intenția nu s-a concretizat în condițiile în care firma înființată de Primărie nu a câștigat licitația organizată, iar acest serviciu a fost încredințat Thermonet.

Astfel, în ședința din 22 februarie, Consiliul Local Suceava va trebui să decidă dacă avizează dizolvarea firmei Transagent SA, care nu are cum să își desfășoare activitatea pentru care a fost înființată.

În expunerea de motive, primarul Ion Lungu arată că în aprilie 2015 a fost înființată SC Transagent SRL Suceava cu asocial unic, Municipiul Suceava, având ca obiect principal de activitate transportul, distribuția și furnizarea agentului termic pe raza municipiului Suceava, iar necesitatea înființării acestei persoane juridice a fost determinată de situația de fapt existentă de la acea dată.

El amintește că realizarea serviciului de alimentare cu energie termică era asigurată de SC Termica SA care se afla în procedură de insolvență, ulterior fiind dispusă măsura intrării în faliment a acestei persoane juridice, existând pentru municipalitate pericolul real de a se afla în imposibilitatea practică de a asigura acest serviciu public pentru oraș.

Ion Lungu menționează că în cursul anului 2015, în urma derulării procedurilor legale, SC Thermonet SRL Suceava a fost desemnată câștigătoare a procedurii, adjudecându-și contractul pentru realizarea serviciului public de transport, distribuție și furnizare a agentului termic pe raza municipiului  Suceava.

În aceste condiții, SC Transagent SRL Suceava s-a aflat în imposibilitatea practică de a mai desfășura activitățile specifice scopului pentru care a fost constituită.

Primarul notează că în mod evident, dată fiind situația actuală din municipiul Suceava, în contextul în care SC Thermonet SRL Suceava asigură serviciului public de transport, distribuție și furnizare a agentului termic pe raza municipiului, menținerea în funcțiune a SC Transagent SRL nu mai este justificată. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de