Campanie de promovare a profesiei militare și a sistemului de învațământ al Forțelor Navale Române, în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Statul Major al Forțelor Navale Române organizează o campanie de promovare a profesiei militare și a sistemului de învățământ al Forțelor Navale Române în județul Suceava, în perioada 19-22 februarie 2018.

Potrivit programului postat de Forțele Navale Române, luni, 19 februarie a.c., de la ora 11.00, la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, scafandrii militari, luptătorii pentru operații speciale, infanteriștii marini, dar și studenții și elevii din marina militară vor prezenta adolescenților satisfacțiile și oportunitățile carierei pe care au îmbrățișat-o.

Foto: Ion Burghișan

Alături de marinarii militari, vor participa studenți și cadre didactice de la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” din București, pentru a prezenta oferta educațională a instituției pe care o reprezintă.

De asemenea, tot luni, 19 februarie a.c., de la ora 11.00, la Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc marinarii militari vor vorbi despre cariera lor și vor prezenta oferta educațională a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” și pe cea a Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”.

Mai mult decât atât, la activitate vor fi prezenți și studenți și profesori de la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” pentru a promova oportunitățile pe care le oferă.

Marți, 20 februarie a.c., de la ora 11.00, marinarii militari vor promova cariera militară în rândul elevilor de la Liceul Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei. Liceeni vor asculta poveștile actualilor și viitorilor militari din Forțele Navale Române, dar vor avea și șansa de dialoga cu aceștia și de a le adresa întrebări. La eveniment vor participa și studenți de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și de la Comunicare Publică și Interculturală – UNAp, dar și elevii Școlii de Maiștri Militari „Amiral Ion Murgescu” din Constanța.

Campania de promovare a carierei militare în Forțele Navale cuprinde și o vizită la Colegiul Tehnic Rădăuți, joi, 22 februarie, de la ora 11.15. Astfel, marinarii militari, alături de studenții de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și Comunicare Publică și Interculturală – UNAp, dar și de elevii de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale îi vor întâlni pe liceenii rădăuțeni.

Totodată, și liceenii de la Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți îi vor întâlni joi, 22 februarie, de la ora 11.15, pe eroii lor din Forțele Navale Române. Vor fi prezenți și studenți de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și Comunicare Publică și Interculturală – UNAp, dar și elevi de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale.

Profesia militară va fi promovată tot joi, 22 februarie, începând cu ora 10.30, și la Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” din Suceava, dar și la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava. Liceenii suceveni vor interacționa cu marinari militari, scafandri militari, infanteriști marini, dar și cu elevi și studenți militari.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Forțelor Navale-Statul Major al Forțelor Navale, colonel Corneliu Pavel, campania își propune “stimularea interesului tinerilor pentru o profesie stabilă pe piața muncii din România, stabilirea, menținerea și dezvoltarea relațiilor de încredere între Forțele Navale Românie și societatea civilă, precum și creșterea gradului de informare a cetățenilor și nivelului de înțelegere a problematicii asociate contextului de securitate actual”.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de