Incendiu la hala unui gater din Poiana Stampei provocat de la un conductor electric defect


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari ai Punctului de Lucru Poiana Stampei și ai Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Poiana Stampei, au intervenit, sâmbătă, cu patru autospeciale și un buldoexcavator pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la hala unui gater, din comuna Poiana Stampei.

La sosirea echipajelor de intervenţie  ardea acoperișul halei și exista pericolul de propagare la întreaga construcție și la un depozit de bușteni.

În incendiu a  ars acoperișul halei, construit din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați. S-au degradat 60 de metri pătrați din izolația exterioară, 150 de metri pătrați din tabla acoperișului și bunuri din atelierul mecanic (aparat ascuțit pânze, rulmenți, curele de tensiune, pânze pentru banzic, mașină de rostuit și altele).

Potrivit ISU Suceava, flăcările au izbucnit de la un motor electric, cel mai probabil, prin efect termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.

Prin intervenţia lor pompierii au salvat hala gater, cu bunurile aferente, și depozitul de bușteni.(N.B.)


Intră acum și în grupul de