Poliţia Suceava a depistat mai mulţi suceveni care erau băuţi la volan şi fără permis sau cu permisul suspendat


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni au depistat în week-end mai mulţi suceveni care conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice, iar unii nu aveau permis.

Astfel, sâmbătă, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe strada Scurtă din municipiul Suceava, autoturismul condus de un localnic de 38 de ani care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, în prezenţa personalului medical, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

 

Tot sâmbătă, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava, a oprit pentru control pe DN 2, pe raza comunei Dărmănești, autoturismul condus de un bărbat de 49 de ani din municipiul Suceava, înregistrat cu aparatul radar în timp ce rula cu viteza de 82 km/h.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a deschis dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În aceeaşi zi,  un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a oprit pentru control pe strada Sirenei din municipiul C-lung Moldovenesc, autoturismul condus de un localnic de 63 de ani care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot sâmbătă, un echipaj din cadrul Poliției orașului Dolhasca, a oprit pentru control pe DJ 208, din localitate, autoutilitara condusă de un localnic de 35 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a deschis dosar penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Duminică dimineaţa, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini, a oprit pentru control pe DJ 209A, din comuna Cornu Luncii, autoturismului condus de un bărbat de 39 de ani, din comuna Mălini.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere reținut pentru refuz de prelevare a mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatul vorbea incoerent, iar polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de