Un ucrainean a rămas fără maşină, a fost amendat cu 5000 de lei şi nu mai poate intra în România cinci ani pentru că avea ascunse în autoturism 370 de pachete de ţigări


Intră acum și în grupul de

Un tânăr ucrainean a fost amendat cu 5000 de lei, maşina pe care o conducea a fost indisponibilizată în vederea confiscării şi faţă de el s-a luat măsura interzicerii intrării în ţară timp de cinci ani după ce a fost depistat că avea în autoturismul cu care intenţiona să intre în România 370 de pachete de ţigări.

Potrivi Poliţiei de Frontieră Suceava, duminică dimineaţa,  s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în țara, un cetățean ucrainean Ion R., în vârstă de 26 de ani, conducând un autoturism marca Seat Toledo.

În baza unei analiza de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată într-un spațiu special amenajat în bordul autoturismului, cantitatea de 370 pachete de țigări, marca Rothmans, de proveniență ucraineană.

Ţigările în valoare de 500 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar

șoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Totodată, autoturismul marca Seat Toledo, în valoare de 17.000 lei, a

fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spaţiu special

amenajat pentru transportul ţigărilor.

Mai mult, față de cetățeanul ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în

România pe o perioadă de 5 ani.


Intră acum și în grupul de