Proiect pentru reducerea abandonului universitar, la USV. Peste 30% din studenții de la programele de inginerie abandonează studiile pe parcursul primului an


Intră acum și în grupul de

La Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava se va desfășura, timp de trei ani, un proiect pentru reducerea abandonului universitar având în vedere faptul că peste 30% din studenții de la programele de inginerie abandonează studiile pe parcursul primului an.

Potrivit unui comunicat de presă al USV, proiectul „Motivație Academică în Științe Inginerești” se va desfășura din această lună la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, fiind dedicat studenților din anul I.

„Analizând evoluția tinerilor care intenționează să îmbrățișeze o carieră inginerească, s-au constatat dificultăți de adaptare a acestora la trecerea de la învățământul liceal la cel universitar, lucru ce face ca peste 30% din studenții admiși și înmatriculați să abandoneze studiile pe parcursul primului an”, a precizat sursa citată.

Astfel, proiectul „Motivație Academică în Științe Inginerești” se va desfășura permanent pe o perioadă de trei ani și se va baza pe activități de coaching și remediere în aria curriculară științe, tutoriat studențesc, orientare și consiliere într-o carieră inginerească de succes, inițiere în antreprenoriat, workshop-uri, vizite de studio, întâlniri cu angajatori și specialiști din domeniile: automatică, electronică, electrotehnică, energetică și calculatoare.

Din echipele de management şi implementare a proiectului fac parte cadre didactice ale facultății, personal didactic auxiliar și studenți voluntari din anii superiori, membri ai unor organizații studențești.

Proiectul este finanțat prin programul ROSE, fiind derulat de Ministerul Educației Naționale, cu scopul de oferi sprijin celor care doresc să profeseze în domeniul ingineresc și de a reduce abandonul școlar. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de