Consiliul Local a alocat 500.000 de lei pentru începerea lucrărilor de pictură și pentru construirea unui corp administrativ-social la Catedrala „Nașterea Domnului” din Suceava


Intră acum și în grupul de

Consilierii locali au aprobat în ședința de joi, 22 februarie a.c., un proiect de hotărâre cu privire la acordarea unui sprijin financiar de 500.000 de lei Catedralei „Nașterea Domnului” din Suceava.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat, cei 500.000 de lei vor fi folosiți pentru executarea lucrărilor de pictură în tehnică fresco, pentru confecționarea de mobilier, pentru catapeteasmă și vitralii, dar și pentru construirea unui corp administrativ-social în incinta parohiei.

Proiectul a fost aprobat de consilierii locali suceveni cu 16 voturi pentru, 5 abțineri și un vot împotrivă.

Catedrala „Naşterea Domnului” din cartierul Mărăşeşti, din municipiul Suceava, este cea mai mare catedrală din România, după cea a „Mântuirii Neamului” din București.

Catedrala ce are dimensiuni impresionante, de 70 de metri înălţime şi tot atâţia pe lungime și poate fi observată din toate colțurile orașului, a avut o primă sfințire pe 4 octombrie 2015, după 25 de ani de la turnarea pietrei de temelie. (M.T.)


Intră acum și în grupul de