Microbuz în valoare de aproximativ 30.000 de euro, căutat de autoritățile franceze, depistat de polițiștii de frontieră din Vama Siret


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din Vama Siret au depistat, vineri dimineața, un microbuz în valoare de aproximativ 30.000 euro, ce figura în bazele de date ca fiind căutat de către autorităţile din Franța.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan, vineri dimineața, în jurul orei 06.00, în P.T.F. Siret s-a prezentat la control, pentru efectuarea formalitățile de frontieră, cetățeanul ucrainean Petro H., în vârstă de 30 de ani, care conducea un microbuz marca Mercedes- Benz Sprinter, cu număr de înmatriculare specific Ucraina.

„Cu ocazia formalităților de frontieră specifice, conducătorul auto a prezentat pentru control un certificat de înmatriculare care nu întrunea condițiile de formă și fond a unui certificat autentic. Drept urmare, lucrătorii noștri au efectuat verificări suplimentare constatându-se faptul că certificatul de înmatriculare este fals total. Mai mult de atât, în urma consultării bazelor de date, microbuzul s-a dovedit a fi căutat pentru confiscare, alerta fiind introdusă de către autoritățile din Franța”, a precizat comisarul-șef Ilie Poroch-Seriţan.

El a mai spus că șoferul a declarat că mașina aparține unui cetățean ucrainean, rolul lui fiind doar de a o transporta în Ucraina.

În acest caz polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  uz de fals și tăinuire, iar microbuzul, fabricat în anul 2017, în valoare de aproximativ 30.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor. (M.T.)


Intră acum și în grupul de