Suceveni fără permis sau băuți, depistați în week-end de polițiștii suceveni conducând autovehicule. Doi dintre ei au provocat tamponări
Mai mulți suceveni care conduceau sub influența băuturilor alcoolice sau fără permis au fost depistați în week-end de polițiștii suceveni, pe numele acestora fiind deschide dosare penale.

Potrivit Poliției Județene Suceava, vineri după amiaza, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe DN 2E, în afara localității Rădășeni, autoutilitara condusă de un bărbat de 49 de ani, din municipiul Fălticeni care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot vineri după amiaza, I.P.J. Suceava a fost sesizat despre faptul că, pe raza comunei Dărmănești, a avut loc o tamponare, iar unul dintre conducătorii auto se află sub influența băuturilor alcoolice.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, din direcția Suceava spre Rădăuți, ajuns pe raza localității Dărmănești, un bărbat de 38 de ani, din comuna Grănicești,  nu a păstrat o distanță corespunzătoare în mers, intrând în coliziune față-spate cu autoturismul condus regulamentar de  un bărbat de 55 de ani, din comuna Dornești.

În urma accidentului, a rezultat avarierea celor două autovehicule.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru bărbatul de 55 de ani și de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru bărbatul de 38 de ani, căruia, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Sâmbătă dimineața o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe str. Nicolae Bălcescu din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 22 de ani, din comuna Dolhești care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot sâmbătă,  un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava, a oprit pentru control pe str. Cuza Vodă din localitate, autoturismul cu număr de circulaţie provizoriu, condus de un localnic de 35 de ani, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere suspendat pentru infracțiuni la regimul rutier comise în perioada 2016-2017.

Un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit, sâmbătă seara, pentru control pe DN 17, în interiorul localității Ilișești, autoturismul condus de un bărbat de 49 de ani din municipiul Vatra Dornei care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Sâmbătă seara  o patrulă din cadrul Poliției Orașului Liteni a oprit pentru control pe DJ 208C, din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 18 ani din comuna Cornu Luncii, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Duminică dimineața un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe str. Prof. Leca Morariu din municipiul Suceava,  autoturismul condus de un localnic de 22 de ani care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot duminică dimineața, în timp ce conducea autoturismul pe str. Ion Nistor din municipiul Rădăuți, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, un localnic de 59 de ani, a pierdut controlul asupra direcției de  mers și a pătruns pe sensul opus, unde, a intrat în coliziune frontală cu autoutilitara pentru deszăpezire condusă  regulamentar de un bărbat de 59 de ani din județul Botoșani, după care, a fost proiectat în poarta de acces a unui imobil.

În urma evenimentului, nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale.

Șoferul  vinovat de producerea evenimentului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.(N.B.)

 

loading...