Flutur a lansat procedurile pentru înființarea Parcului Industrial „Bucovina” lângă Aeroport. Consiliul Județean se asociază cu municipiul Suceava, orașul Salcea și comuna Adâncata pentru o societate pe acțiuni care să administreze acest parc


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, marți, că a lansat procedurile pentru înființarea Parcului Industrial „Bucovina” care se va înființa în apropierea Aeroportului Suceava.

Flutur a declarat că a participat la o  discuție în care s-a analizat oportunitatea înființării Parcului Industrial ”Bucovina”, în apropierea Aeroportului ”Ștefan cel Mare”.

La această analiză au participat consilierii județeni din Comisia economică (Comisia pentru studii, programe, prognoze, buget-finanțe, societăți comerciale, regii autonome şi servicii), specialiști din aparatul tehnic al CJ Suceava, reprezentanții Aeroportului, precum și primarii Ion Lungu și Ilie Lungu, orașul Salcea.

„Vom iniția realizarea unei asocieri între Județul Suceava prin Consiliul Județean cu municipiul Suceava, orașul Salcea și comuna Adâncata, înființarea unei societăți pe acțiuni care să administreze Parcul industrial, depunerea documentației la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, pentru aprobarea înființării Parcului”, a spus Flutur.

Potrivit acestuia, parcul industrial va dispune de o amplasare atractivă, lângă aeroport și drum național, cu utilități la cheie –  drum acces, rețea apă, gaze naturale, energie electrică.

„Vom intra în prima ședință a Consiliului Județean Suceava cu un proiect de hotărâre în vederea  înființării Parcului industrial ”Bucovina”. Prin înființarea acestui parc industrial, vrem să atragem investitori și să contribuim astfel la dezvoltarea zonei”, a declarat Gheorghe Flutur.

Consiliul Județean Suceava a decis, vineri, să preia de la Aeroportul Suceava clădirile și terenul pe care funcționează în prezent Centrul Economic Bucovina Suceava în vederea înființării unui  parc industrial. (T.B.)


Intră acum și în grupul de