Evaluarea psihosomatică a copiilor în vederea înscrierii lor în clasa pregătitoare se va desfăşura în opt centre din judeţul Suceava, în perioada 1-23 martie


Intră acum și în grupul de

Directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava, profesor Maria Pavelescu, a anunţat că evaluarea psihosomatică în vederea înscrierii copiilor în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2018 – 2019 se va desfăşura în perioada 1-23 martie 2018 în opt centre de evaluare din judeţul SUceava.

Pavelescu a precizat într-un comunicat de presă că evaluarea psihosomatică a preşcolarilor se va  realiza în prezenţa părintelui / tutorelui legal care îl însoţeşte, iar  cererile prin care părinţii solicită evaluarea psihosomatică vor fi furnizate de către psihologii examinatori şi vor fi completate în ziua evaluării.

Ea a spus că rezultatul evaluarii dezvoltării psihosomatice va fi comunicat în scris în ziua evaluării, prin eliberarea unei recomandări, iar programările în vederea evaluării, se fac telefonic, la responsabilul de centru/ zonă, de luni până vineri, între orele 10 – 17.

Părinţii sau tutorii care însoţesc copiii la evaluarea psihosomatică trebuie să prezinte o copie după certificatul de naştere şi o adeverinţă de la medicul de familie cu specificaţia ,,clinic sănătos” sau ,,apt pentru şcoală”.

De precizat este că, potrivit OMEN nr. 3242/ 23.02.2018 privind Metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2018-2019,  evaluarea psihosomatică în vederea înscrierii copiilor în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2018 – 2019 are loc în perioada  1 martie  2018 –  23 martie 2018.

Centrele de evaluare psihosomatică din judeţul Suceava sunt organizate pentru zona Suceava la Liceul cu Program Sportiv şi la GPP Prichindel, pentru zona Rădăuţi la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”, pentru zona Fălticeni la  Școala Gimnazială  “Ioan Ciurea”, pentru zona Gura Humorului la Şcoala Gimnazială “Petru Comarnescu”, pentru zona Câmpulung Moldovenesc la Şcoala Gimnazială “Bogdan Vodă”, pentru zona Vatra Dornei la Liceul Teoretic “Ion Luca”, iar pentru zona Vicovu de Sus la Liceul Tehnologic “Ion Nistor”.

Coordonatorul al comisiei judeţene de evaluare psihosomatică este profesorul psiholog Delia Dascălu.

(Liliana Bujdei)

 

 


Intră acum și în grupul de