Lungu mulțumește Thermonet pentru că a reușit să mențină sistemul de termoficare funcțional. Mai sunt probleme, pe ici, pe colo, dar nu majore: Stau cu inima cât un purice să nu fie o problemă în această perioadă când temperaturile sunt scăzute


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a mulțumit, miercuri, Thermonet că în actuala situație în care se află a reușit să mențină sistemul de termoficare funcțional, fără probleme majore.

El a arătat că sunt discuții și dispute permanente că nu este întotdeauna agentul termic la gradele prevăzute în contract.

„E o realitate. O știm. Asta este situația, dar deocamdată nu avem ce face. Astăzi, din păcate, cei de la Bioenergy sunt obligați să funcționeze cu două cazane pe gaz metan, gaz metan care este foarte scump și au niște pierderi enorme”, a spus Lungu.

El a recunoscut că mai sunt probleme, pe ici, pe colo, dar nu majore, menționând că nu a avut nicio sesizare oficială.

Primarul a spus că a văzut că cei de la Universitatea Suceava au decis suspendarea cursurilor luni și marți, dar că e problema lor și că unii spun că sunt 14 grade în clădirile USV, iar alții că sunt 18-20 de grade și că de la  18 grade nu pare să fie o problemă.

„Stau cu inima cât un purice să nu fie o problemă în această perioadă când temperaturile sunt scăzute”, a spus Lungu.

El a mai declarat că este posibil să fie unele probleme în unele zone, dar le mulțumesc celor de la Thermonet că au ținut în viață sistemul în condițiile vitrege în care se află, dar nu din cauza lor, ci din cauza Guvernului.

„Nu am ce să reproșez celor de la Thermonet, dar probleme deosebite nu au fost în această iarnă”, a spus primarul.(T.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de