Ioan Bălan: Ion Lungu s-a schimbat foarte mult. Acum nu mai e Ion Lungu și atât, ci măcar pe anumite subiecte este Ion Lungu și o echipă. În curând veți vedea un proiect important de amenajare a râului Suceava


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele PNL deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, joi seara, în emisiunea Exclusiv 90 de minute, că primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a schimbat foarte mult în ultima perioadă și că acum, pe anumite subiecte, lucrează în echipă.

Bălan a spus în emisiune că în ceea ce privește administrația județeană și cea a municipiului Suceava sunt mulțumitoare în condițiile actuale când guvernarea județeană și locală este PNL, iar guvernarea centrală este PSD.

„Activitatea administrativă a lui Gheorghe Flutur ar trebui să o discutăm în contextul actual și nu în comparație cu cea din 2008-2012 când am avut guvernarea și în care Suceava a fost un favorit al guvernării și am avut și fonduri alocate de un miliard de euro. Acum, cu alocări de fonduri de la Guvern zero pe proiectele lui Flutur activitatea este una bună.Sunt mulțumit de ceea ce se întâmplă la nivel de județ și la nivel de municipiu”, a spus Bălan.

El a arătat că echipa PNL Suceava și-ar dori ca mai multe proiecte să fie finanțate pentru că elaborate sunt, dând ca exemplu Sala Polivalentă care este cea mai importantă investiție care va duce la dezvoltarea din punct de vedere sportiv.

„Eu cred că cel mai mare proiect de schimbare a feței Sucevei este când se va lua în serios amenajarea râului Suceava, dar nu când dăm bani pentru ca două excavatoare să mute balastrul de pe un mal pe altul. Asta nu e amenajare. Noi tot vorbim de foarte mulți ani despre faptul că avem această mare șansă de a fi străbătuți de râul Suceava care împarte orașul aproape în două și e o gârlă. E o gârlă, cu un pod vai mama lui. Ferească de o nenorocire”, a spus Bălan.

El a arătat că este o prioritate pentru Suceava un nou pod și consideră că dacă la guvernare nu era PSD, noul pod era unul dintre proiectele prioritare.

Ioan Bălan a explicat că amenajarea râului Suceava va duce la o schimbare totală a municipiului. „Imaginați-vă cum ar arăta această zonă modernizată. Acesta este un proiect care să fie prioritar”, a spus deputatul care a adăugat că sunt exemple în alte orașe mari din țară, între care Oradea care au făcut astfel de amenajări.

El a subliniat că va deveni un proiect prioritar și că va fi anunțat în curând de primarul Ion Lungu.

„Ion Lungu, față de cum era înainte, s-a schimbat foarte mult. Dacă până nu de mult era Ion Lungu și atât, acum, măcar pe anumite subiecte, este Ion Lungu și o echipă”, a spus Ioan Bălan.  (T.B.)


Intră acum și în grupul de