Flutur anunță de la Soroca: Cele trei provincii care s-au unit în 1918 cu țara vor organiza, simbolic, un eveniment simultan la Suceava, Alba Iulia și Chișinău, în 27 martie, la 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi seara, de la Soroca unde a discutat cu autorităție raionale, că în data de 27 martie, când se vor împlini 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara că vor fi organizate mai multe evenimente care să marcheze simbolic această dată.

Flutur, care a ajuns joi seara la Soroca, după ce a participat la Iași la ianaugurarea expoziției „Ștefan cel Mare. Din istorie în veșnicie” a declarat că în data de 27 martie, simultan la Suceava, Chișinău și Alba Iulia se va realiza un eveniment axat pe vernisajul unei expoziții Centenarul Marii Uniri, cu ocazia Unirii Basarabiei.

În aceeași zi, la Suceava, se vor semna și protocoale de colaborare între Județul Suceava și Raionul Soroca, ca reprezentantă a Basarabiei, precum și între CJ Suceava și CJ Alba.

„Este și un gest simbolic, de a aduce împreună, într-un eveniment, cele trei provincii istorice care s-au unit în 1918 cu Țara, realizându-se Marea Unire de la 1 Decembrie 1918”, a spus Flutur.

Flutur discută la Soroca despre parteneriatul de colaborarare cu Raionul Soroca, inclusiv pe Programul Ștefanian, Cetatea Soroca fiind o altă ctitorie a domnitorului Ștefan cel Mare.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de