17 școli din județul Suceava, înscrise în concursul de educație ecologică „Școala Zero Waste” ediția 2018
Un număr de 17 școli din județul Suceava s-au înscris în competiția de educație ecologică „Școala Zero Waste” ediția 2018, ce se desfășoară în perioada 5 martie – 11 mai. Județul cu cele mai multe școli înscrise este Vaslui, cu 18 de școli, urmat de Iași și Suceava cu câte 17 școli înscrise în competiție.

Potrivit organizatorilor, EcoStuff Romania, la competiție participă 237 de școli din 37 de județe și din București, iar 21.891 de elevi vor participa direct la acțiunile de educație ecologică organizate pe parcursul concursului în cadrul școlilor participante.

Cei mai silitori elevi vor participa în luna august la o tabără de educație ecologică organizată de EcoStuff Romania, ”Zero Waste Summer Camp”. De asemenea, câștigătorii fiecărei secțiuni vor putea primi table interactive, calculatoare, imprimante multifuncționale, videoproiectoare și ecrane de proiecție precum și laptop-uri, tablete, biciclete și multe alte premii surpriză oferite de Continental Anvelope Romania împreună cu LIDL, pentru un viitor mai bun.

„Noutatea ediției cu numărul 6 o reprezintă împărțirea competiției în 2 secțiuni, clasele 1-4 și clasele 5-8. Astfel, participanții beneficiază de activități potrivite vârstei și nivelului de cunoștințe. Prin activitățile secțiunii Clasele 1-4 încercăm să-i facem pe cei mici să prindă drag de natură, să învețe s-o protejeze și să înceapă să colecteze selectiv, pentru a forma o generație de tineri responsabili față de mediul înconjurător. Activitățile secțiunii Clasele 5-8 îi îndeamnă pe participanți să caute soluții și să le aplice pentru a limita cantitatea de deșeuri pe care o generează și mai mult, să-i determine și pe ceilalți din comunitate să le urmeze exemplu, prin mici proiecte și acțiuni benefice mediului înconjurător și comunității”, au precizat organizatorii competiției.

Conform sursei citate, la secțiunea „Clasele 1-4”, din județul Suceava, participă Școala Gimnazială Nr. 1 Bosanci,  Școala Gimnazială ”Luca Gavril” Drăgușeni, Școala Gimnazială ”Iulian Vesper” Horodnic de Sus, Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava și Școala Gimnazială Nr. 1 Volovăț.

De asemenea, la secțiunea „Clasele 5-8”, din județul Suceava, participă  Școala Gimnazială “George Tofan” Bilca, Școala Gimnazială Nr. 1 Burla, Școala Gimnazială Nr. 1 Bosanci, Școala Gimnazială Nr. 1 Crucea, Școala Gimnazială ”Luca Gavril” Drăgușeni, Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni, Liceul Tehnologic “Liviu Suhar” Iacobeni, Școala Gimnazială Nr. 1 Pojorâta, Școala Gimnazială Nr. 1 Satu Mare, Școala Gimnazială „Dimitrie Onciul” Straja, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava și Școala Gimnazială Nr. 1 Volovăț.

“Școala Zero Waste” este un concurs național de educație ecologică și colectare selectivă destinat tuturor școlilor din învățământul primar și gimnazial din România. Proiectul “Școala Zero Waste” a fost desemnat cel mai bun proiect al anului 2016 în cadrul Galei Energy Globe Award Romania și a câștigat locul 3 la categoria Tineret, din 178 de țări, în cadrul Energy Globe World Awards 2017 de la Tehran, Iran.

Zero Waste (Zero Deșeuri) este un concept menit să ghideze oamenii în schimbarea stilului de viață și care încurajează regândirea ciclului de viață al resurselor, astfel încât să imite modul în care natura refolosește resursele. Astfel volumul gunoaielor scade, poluarea este mult diminuată, amenințarea pentru sănătatea oamenilor, plantelor și animalelor dispare.

Prin “Școala Zero Waste” organizatorii, EcoStuff Romania, își doresc să crească nivelul de educație în ceea ce privește acest vechi concept potrivit căruia nimic nu se risipește, iar deșeurile sunt privite ca resurse.

Evoluția școlilor înscrise în concurs va putea fi urmărită pe pagina de Facebook – https://www.facebook.com/scoalazerowaste.

loading...