Băișanu îi cere ministrului Educației Valentin Popa să rezolve discrepanțele salariale: Un polițist local din Primăria Suceava cu zero ani vechime câștigă cu 200 de lei mai mult decât un profesor cu gradul I și 20 de ani vechime


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul Alexandru Băișanu, i-a prezentat, luni, ministrului Educației, Valentin Popa, la dezbaterea moțiunii simple împotriva ministrului Educației, problemele majore din educație pe care actualul ministru trebuie să le rezolve.

El a spus în cadrul dezbaterii că o problemă pe care ministrul este chemat să o rezolve este cea a supraîncărcării elevilor cu informații, arătând că elevii de gimnaziu au foarte multe ore și foarte multe informații.

„Îi îndopăm cu informații și nu le mai lăsăm timp să gândească. Nu mai înțeleg care este viitorul lor, nu le explică nimeni pe ce drum să o ia”, a menționat deputatul sucevean.

El a mai arătat că inechitățile din salarizare nu sunt normale și că situația trebuie soluționată.

„În Primăria Suceava un cetățean angajat astăzi pe funcția de polițist local, având doar liceul, cu zero ani  vechime primește salariul cel mai mic de 2.700 de lei în mână. Un profesor, cu 20 de ani vechime din învățământul românesc, cu gradul I, primește 2500 de lei, bani în mână. Diferență de 200 de lei. Nu mi se pare normal. Trebuie să găsiți soluții pentru a rezolva aceste probleme majore”, a conchis Băișanu.

Camera Deputaților a dezbătut, luni seara, moțiunea simplă împotriva ministrului Educației, Valentin Popa, votul urmând să fie exprimat în cursul zilei de miercuri.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de