Moțiune simplă împotriva lui Valentin Popa. Alexandru Băișanu: Răul a pornit din vremea lui Funeriu cu finanțarea per capita. În învățământ nu e vorba de furajare, ci de a aprinde o flacără. Cu 3.300 de lei pe elev, mai puțin decât pentru un imigrant, nu putem ține învățământul pe linia de plutire


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul Alexandru Băișanu, i-a prezentat, luni, ministrului Educației, Valentin Popa, la dezbaterea moțiunii simple împotriva ministrului Educației, problemele majore din educație pe care actualul ministru trebuie să le rezolve.

Băișanu a spus că evită să vorbească despre actualul ministrul pentru că ar putea fi considerat că are o poziție subiectivă, fiind coleg cu acesta la Universitatea din Suceava, dar că va vorbi despre fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, pe care l-a acuzat că a trimis învățământul în colaps.

El a arătat că că fostul ministrul Daniel Funeriu a început trimiterea învățământului românesc în colaps și îl roagă pe Valentin Popa  să repare lucrurile pe care le-au făcut prost PDL și Funeriu și că îi garantează că dacă le va soluționa va ajunge în categoria miniștrilor care au făcut bine învățământului românesc și nu cel mai mare rău.

„Colapsul învățământului românesc a plecat din momentul în care domnul Funeriu, prin legea din 2011 a spus că vom finanța învățământul pe sistemul per capita, per elev. Domnilor, învățământul românesc nu este o iesle. Nu se vorbește de furajare, nu se vorbește de umplerea unei iesle sau de umplerea unei găleți, ci se vorbește de aprinderea unei flăcări”, a spus Băișanu.

El a atras atenția că suma de 3.300 de lei pe an, pe elev, nu ajunge pentru un învățământ de calitate.

„Nu vom reuși niciodată să ținem învățământul românesc pe linia de plutire. Se dau mai mulți bani pe an pentru deținuți și imigranți. Vedem că răul a fost făcut atunci de cei care astăzi se plâng că lucrurile nu merg bine în învățământ”, a spus Băișanu.

Camera Deputaților a dezbătut, luni, moțiunea simplă împotriva ministrului Educației, Valentin Popa, votul urmând să fie exprimat în cursul zilei de miercuri.(T.B.)


Intră acum și în grupul de