DSP Suceava: Două amenzi aplicate unei pensiuni din zona Gura Humorului.Peste 550 de controale au fost făcute în județ în luna februarie de inspectorii sanitari suceveni


Intră acum și în grupul de

Peste 550 de controale au fost efectuate în luna februarie de către inspectorii sanitari suceveni. Două amenzi în valoare de 1300 de lei au fost aplicate unei pensiuni din zona Gura Humorului.

Inspectorul şef al Serviciului Control în Sănătate Publică, medicul Dinu Florin Sădean, a declarat marţi că inspectorii sanitari au efectuat 556 de controale în luna februarie, din care 240 în domeniul alimentelor, iar 316 în domeniul non-aliment.

Sădean a spus că în domeniul non-aliment au fost efectuate 28 de controale la instalaţiile de aprovizionare cu apă potabilă, două controale în domeniul turismului la două pensiuni, 9 controale în domeniul mediului, 18 controale privind produsele din tutun, alte 39 privind produsele cosmentice şi 121 de controale privind produsele biocide.

El a mai spus că în urma unei sesizări a fost verificată o unitate de turism din zona Gura Humorului fiind aplicată o sancţiune în valoare de 800 de lei pentru condiţii igienico-sanitare necorespunzătoare şi o altă amendă în valoare de 500 de lei pentru utilizarea de personal care nu avea efectuate cursuri de igienă.

Sădean a precizat că 4 controale s-au efectuat în unităţi de învăţământ preuniversitar, 48 de controale au fost făcute în cabinete medicale, alte trei controale la Spitalul municipal Rădăuţi, din care două au vizat gestionarea deşeurilor provenite din activitatea medicală şi unul a vizat blocul alimentar al unităţii, iar 42 de controale au fost efectuate tot la cabinete medicale din judeţ vizând modul de gestionare a deşeurilor periculoase provenite din activitatea medicală.

Inspectorul şef al Serviciului Control în Sănătate Publică a menţionat că din cele 240 de controale efectuate în domeniul aliment, 8 au fost la producători şi ambalatori de alimente, din care 4 la unităţi de procesare carne, 3 la producătorii de produse lactate şi unul la o brutărie, un alt control fiind la un depozit en-gros, 141 la retaileri, 81 la unităţi din sectorul alimentaţiei publice şi 8 controale la laboratoare de cofetărie-patiserie şi brutării.

El a mai spus că în luna februarie au fost soluţionate 6 sesizări, majoritatea vizând probleme de mediu.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de