Străzile care trebuiau denumite Ion Siminiceanu, general Crăciun Badea, Alexandru Dumbravă și Dumitru Năstase se vor numi Gorunului, Magnoliei, Dafinului și Migdalului. Ion Lungu: Comisia din CJ Suceava a respins propunerile privind personalitățile respective


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat miercuri că cele patru străzi din zona Aleea Dumbrăvii pentru care municipalitatea a solicitat avizul să poarte denumirile unor personalități locale, respectiv Ion Siminiceanu, general Crăciun Badea, Alexandru Dumbravă și Dumitru Năstase se vor numi Gorunului, Magnoliei, Dafinului și Migdalului.

Lungu a declarat că pentru patru străzi în Aleea Dumbrăvii, în zona Vulcănești, s-a solicitat anul trecut aprobare pentru denumiri, dar cererea a fost respinsă de Comisia din cadrul Consiliului Județean pe motiv că au fost discuții și dispute privind personalitățile respective.

Primarul a menționat că sunt presiuni ale cetățenilor care au dezvoltări în zonă și au nevoie de o adresă s-a decis să fie numite Gorunului, Magnoliei, Dafinului și Migdalului ca să nu mai fie niciun fel de problemă.

„Sper să aprobe comisia de specialitate din Consiliul Județean”, a spus Lungu.

Primarul a menționat că disputa a pornit de la denumirea propusă pentru ca o stradă să poarte numele fostului primar din perioada comunistă, Ion Siminiceanu.

„A pornit de la Siminiceanu disputa. Eu cred că Ion Siminiceanu a fost un primar bun și a făcut lucruri bune pentru oraș”, a spus Lungu.

Cele patru străzi sunt private, dar că, potrivit legislației, trebuie să poarte denumiri și au fost propuse numele unor persoane, cetățeni de onoare ai municipiului.

Propunerile vizau ca o stradă să primească denumirea Ion Siminiceanu, fostul primar al orașului care a început prima modernizare a orașului, iar o altă stradă general Crăciun Badea, care a luptat în al doilea Război Mondial, iar a treia stradă propusă să se numească Alexandru Dumbravă, cântăreț de muzică populară, iar a patra stradă, Dumitru Năstase, fostul inginer șef care a pus bazele societății de apă din municipiu.(T.B.)


Intră acum și în grupul de