Un bărbat din Mănăstirea Humorului, reținut pentru că și-a incendiat tatăl. Acesta a aruncat pe tatăl său benzină și i-a dat foc.


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Mănăstirea Humorului, Gheorghe Suciu, a fost reținut și urmează să fie prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru tentativă de omor după ce și-a incendiat tatăl stropind-ul cu benzină după care a dat foc.

Parchetul Tribunalului Suceava a anunțat că în acest caz a fost pusă, joi, în mişcare, acţiunea penală faţă de Gheorghe Suciu pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, cu referire la tentativă la infracţiunea de omor, dispunând la aceeaşi dată şi luarea faţă de inculpat a măsurii reţinerii pentru 24 de ore, iar vineri judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava a fost sesizat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de Suciu pentru 30 de zile.

Potrivit cercetărilor, miercuri seara, în timp ce se afla la domiciliul său din localitatea Mănăstirea Humorului, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi al unor conflicte anterioare, Gheorghe Suciu a exercitat acte de violenţă asupra tatălui său în vârstă de 86 de ani cu intenţia de a-i suprima viaţa.

Astfel, acesta a aruncat asupra tatălui său o cantitate de lichid puternic inflamabil după care i-a dat foc.

Medicii legişti au constatat că bătrânul a prezentat șoc postcombustional instalat ca urmare a arsurilor prin flacără și contact, gr. II, III, IV, ce interesează capul, gâtul, toracele anterior și posterior, abdomenul, regiunea lombară, membrele superioare, reprezentând aproximativ 60% suprafață corporală.

„Leziunile s-au putut produce prin flacără și contact cu un lichid (posibil benzină). Aceste leziuni pot necesita în vederea vindecării un număr de 28-30 zile de îngrijiri medicale dacă nu survin complicații. În opinia medicului legist, leziunile au pus viața victimei în primejdie”, se arată în comunicat.

 

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale, cauza fiind instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de