Opt elevi vor reprezenta judeţul Suceava la etapa naţională a Olimpiadei de limbi romanice-limba franceză


Intră acum și în grupul de

Opt elevi vor reprezenta judeţul Suceava la etapa naţională a Olimpiadei de limbi romanice-limba franceză, care se va desfăşura, în perioada 2-6 aprilie 2018, la Buzău.

Potrivit inspectorului şcolar din cadrul ISJ Suceava, profesor Constantin Tiron, etapa judeţeană a Olimpiadei de limbi romanice – limba franceză s-a desfăşurat în data 3 martie, respectiv 10 martie 2018, la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava, iar în urma centralizării rezultatelor obţinute de elevi la proba scrisă şi la proba orală, s-a stabilit componenţa lotului olimpic judeţean care va reprezenta judeţul Suceava la etapa naţională a acestei olimpiade.

Inspectorul şcolar Constantin Tiron a precizat că elevii de gimnaziu (clasele VII-VIII) și elevii de liceu (clasa a IX-a) au susținut doar probă scrisă, în timp ce elevii de liceu (clasele X-XI-XII), pe lângă proba scrisă, au avut de parcurs și o proba orală (înțelegerea unui document audio-video și exprimare orală).

Lotul olimpic judeţean este format din opt elevi, astfel că la categoria regim normal de predare s-au calificat la etapa naţională a olimpiadei eleva Rusu Mihaela Ecaterina, clasa a VII-a, de la Liceul Tehnologic ”Oltea Doamna” Dolhasca (prof. îndrumător Ruscanu Luminiţa Gabriela), eleva Dan Diana Maria, clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială ”Teodor Balan” Gura Humorului (prof. îndrumător Zavalnițchi Cornelia Mihaela), eleva Strugaru Cosmina Mihaela, clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni (prof. îndrumător Rotărița Adina Alina), eleva Bouriaud Maria Véronique Paiva, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Ştefan cel Mare” Suceava (prof. îndrumător Ştefanache Roxana) şi elevul Acălinei Beniamin, clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Suceava (prof. îndrumător Roşca Mariana), în timp ce la categoria regim intensiv și bilingv de predare s-au calificat trei elevi ai Colegiului Naţional “Petru Rareş” Suceava, respectiv Gînga Andreea, clasa a X-a, Juncu Teodora Iuliana,  clasa a XI-a, şi Domniței Cornel, clasa a XII-a, îndrumaţi de profesoarele Ciurari Laurica și Mocanu Luminița.

“Felicitări sincere și mult succes atât elevilor cât și profesorilor îndrumători! De asemenea, felicitări și celorlalți elevi și profesori îndrumători pentru frumoasele rezultate!”, a mai spus inspectorul şcolar Constantin Tiron.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de