Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, marcată la Suceava prin mai multe activităţi organizate de CJPC Suceava, inclusiv printr-un concurs pentru elevi pe teme vizând protecţia consumatorilor


Intră acum și în grupul de

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, care se sărbătoreşte în fiecare an în data de 15 martie, va fi marcată la Suceava prin mai multe activităţi organizate de CJPC Suceava, inclusiv printr-un concurs pentru elevi pe teme vizând protecţia consumatorilor.

Comisarul şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava, Vasile Latiş, a precizat miercuri, într-un comunicat de presă, că instituţia va marca această zi prin activităţi de informare şi consiliere în domeniul protecţiei consumatorilor, prin conferinţe şi comunicate de presă, dar şi prin organizarea împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a unui concurs pe teme de protecţia consumatorilor în unităţile şcolare gimnaziale şi liceale din judeţ.

El a spus că tema concursului  din acest an este ”Crearea unei pieţe on-line echitabile şi sigure”.

“Data de 15 Martie a fost aleasă ca urmare a unui discurs ţinut de preşedintele american John F. Kennedy în 1962, în Congresul SUA, atunci definindu-se pentru prima dată drepturile comsumatorilor”, a mai spus Latiş.


Intră acum și în grupul de