Lungu anunță că va participa efectiv la campania de curățenie din oraș: Cizmele le mai am, cu măturoiul stau bine, nu e niciun fel de problemă. El menționează că lucrările de curățenie au început imediat ce s-a topit zăpada


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că a fost demarată, de luni, campania de curățenie „Toți pentru curățenia orașului”, iar în această săptămână se lucrează la salubrizarea arterelor principale.

„Avem echipe și chiar în această dimineață, pe ploaie, lucrează la rigole, la curățat, la spălat pe bulevardele principale”, a spus primarul.

Lungu a menționat că sunt constiuite două echipe care lucrează în toate zonele din oraș.

„În această săptămână ne dorim să facem curățenie pe străzi să le măturăm, să le spălăm, în măsura în care ne ajută ploaia sau ne încurcă, dar asta vom face în această săptămână”, a spus Ion Lungu.

El a menționat că în etapa a doua se va trece la curățenia între blocuri, în perioada 19-30 martie.

Astfel, în săptămâna 19-23 martie o echipă va lucra în cartierul Obcini și George Enescu, iar a doua echipă în cartierul Burdujeni, iar în perioada 26-30 martie vor fi două echipe în zona centrală și cartierul Ițcani, cartierul Zamca și Burdujeni, în timp ce în perioada 2-6 aprilie se va face curățenie în zona școlilor, dar și a unităților de cult.

„Ca să răspund la o provocare pe Facebook, miercuri, 28 martie, voi merge să mătur strada Alexandru cel Bun. (…) Cizmele le mai am, cu măturoiul stau bine, nu e niciun fel de problemă”, a spus Ion Lungu care a precizat că speră că până la Sărbătorile Pascale se va finaliza acest program de curățenie în oraș.

El a anunțat că va urmări programul de curățenie, dar și că va participa efectiv.

„ Sper să reușim să facem curat. Înțeleg că lumea nu mai are răbdare și văd reacțiile pe Facebook, în presă. Au și dreptate, până la un punct. Ca în fiecare an, avem un program bine stabilit și eu sper ca până la Sărbătorile Pascale să facem curățenie în oraș. Să nu uităm că acum o săptămână erau –10 grade Celsius. Nu am întârziat deloc. În prima zi, cum s-a topit zăpada, am început să facem curățenie. Eu cer sucevenilor să aibă puțină răbdare că și în acest an vom face curățenie cum am făcut în toți anii”, a conchis Ion Lungu.(T.B.)


Intră acum și în grupul de