Amenzi de peste 130.000 lei date de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilicit


Intră acum și în grupul de

Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava a organizat marți, 13 martie a.c., o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile și a comerţului neautorizat.

Potrivit IPJ Suceava, în cadrul acţiunii au fost verificate 41  societăţi comerciale, persoane fizice, întreprinderi individuale/familiale, fiind constatate 5 infracţiuni şi aplicate 36 sancţiuni contravenţionale,  în valoare totală de 133.000 lei.

De asemenea, au mai fost confiscate bunuri  în valoare de 9.020 lei, constând în țigări, alcool, bunuri industriale etc..

Sursa citată a arătat că în cadrul acțiunii poliţiștii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale Suceava au identificat în Piaţa Agroalimentară Centrală din municipiul Suceava un bărbat de 54 de ani, din comuna Bosanci, care deținea într-un spaţiu de depozitare, 60 de pachete de țigarete de diferite mărci de proveniență duty-free, bunuri despre care acesta a declarat că îi aparțin, fiind achiziționate pentru consumul propriu și al familie sale.

„Țigările în valoare de 720 lei au fost confiscate, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, ce va fi soluționat procedural”, a menționat IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de