Cuantumul burselor pentru studenții doctoranzi înmatriculați la studii universitare de doctorat finanțate de la bugetul de stat, majorat printr-un ordin al ministrului Educaţiei Naţionale


Intră acum și în grupul de

 

Cuantumul burselor pentru studenții doctoranzi înmatriculați la studii universitare de doctorat finanțate de la bugetul de stat a fost majorat printr-un ordin al ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa.

Într-un comunicat al MEN se precizează că, potrivit Ordinului ministrului Educaţiei Naţionale nr. 3329, valoarea burselor studenților doctoranzi înmatriculați la studii universitare de doctorat finanțate de la bugetul de stat, la forma de învățământ cu frecvență, a fost majorată, începând cu luna martie 2018.

Astfel, pentru studenții doctoranzi înmatriculați în anii I și II de studii bursa a fost majorată de la 1450 de lei la 1550 de lei, iar pentru studenții doctoranzi înmatriculați în anii III și IV de studii bursa a fost majorată de la 1680 de lei la 1800 de lei.

“Fondul pentru alocarea burselor doctorale din bugetul alocat Ministerului Educației Naționale se constituie în funcție de numărul de studenți doctoranzi, cu frecvență, cetățeni români sau cetățeni ai celorlalte state membre ale Uniunii Europene, ai statelor aparținând Spațiului Economic European și ai Confederației Elvețiene, înmatriculați în baza cifrei de școlarizare”, se mai precizează în comunicatul MEN.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de