Lapoviță și apoi ninsoare cu depunere de strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului și răcire accentuată, în județul Suceava, începând de sâmbătă seara
O avertizare cod galben de precipitații moderate cantitativ sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, intensificări ale vântului care afectează județul Suceava va intra în vigoare sâmbătă de la ora 18:00 și este valabilă până duminică dimineața la ora 8:00.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie în jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zona Carpaților Orientali vor fi precipitații la început mixte, ce vor favoriza local depuneri de polei, apoi sub formă de ninsoare. Local se va depune strat de zăpadă.

Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte peste 70 km/h viscolind temporar ninsoarea.

Județul Suceava va rămâne sub cod galben și pe parcursul zilei de duminică până la ora 23:00, fiind vizate precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire accentuată.

Potrivit ANM, în Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat consistent de zăpadă.

În Muntenia și în cea mai mare parte a Transilvaniei, la început va ploua, apoi vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei. În Oltenia și în Dobrogea vor fi mai ales ploi. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, mai susținute în est și în sud-est, cu viteze de 55…65 km/h, precum și la munte, unde rafalele vor depăși 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

 Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă.

Vremea se va menține deosebit de rece pentru această perioadă până spre sfârşitul săptămânii viitoare.(N.B.)

loading...