Flutur, la Bacău: Cei din Guvern au venit cu două trasee de autostradă în Moldova ca să ne certăm noi pe unde să treacă și să nu treacă pe nicăieri. De ce nu mă legi cu lumea civilizată, tu Guvern de la București?


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, sâmbătă, la întâlnirea regională a organizațiilor PNL din județele Moldovei că această zonă va rămâne în continuare în sărăcie dacă nu se realizează autostrada care să lege Moldova de Ardeal și de Occident și crede că Guvernul a venit cu două trasee de autostadă pentru Moldova ca să nu facă niciunul.

„Noi încă nu am traversat Carpații. Am aderat de mai bine de 10 ani în Uniunea Europeană, dar mă simt ca om al zonei Moldovei, ca sucevean, ca bucovinean, nedreptățit și pedepsită zona noastră. De ce nu mă legi cu lumea civilizată, tu Guvern de la București?”, a întrebat Flutur în cadrul întâlnirii.

El a arătat că în zona Moldovei, la Iași, Bacău sau Suceava s-au făcut prea multe simpozioane despre cum se combate sărăcia în Moldova și au rămas doar simpozioanele.

„Să ai investiții în infrastructură în toată Moldova cât pentru un județ din sudul țării este o jignire mare și o pedeapsă pentru această zonă. Diferența este uriașă între Ardeal și Moldova. Când mă uit, la Turda se învârt macaralele și fac autostradă și o să iasă imediat spre Occident.Cum să-i mai ajungi?”, s-a întrebat liderul liberal.

El a adăugat că, în schimb, autoritățile din Iași, Bacău sau Suceava au mărit numărul de curse cu oameni care pleacă la muncă în străinătate.

„ Acesta este efectul politicii socialiste și trebuie să spună liberalii care este rețeta, dar pe bune, când venim la guvernare”, a mai declarat Flutur.

El consideră că în loc să se aprobe fonduri pentru câte doi kilometri de drum la mulți primari din toată țara, drumuri care în trei ani se strică, mai bine s-ar rezolva problema de a lega Moldova de lumea civilizată și de dezvoltare.

„Asta a fost o politică de a lega primarii de glie, a fost o politică greșită, periculoasă și din punctul meu de vedere o politică ce înseamnă ceva mai mult din răsărit decât de lumea civilizată”, a spus președintele CJ Suceava.

El a arătat că în Moldova mai este o problemă.

„ Au zis să vedem dacă facem (autostrada n.r.) Iași-Tg Mureș sau Iași-Bacău-Brașov. Adică să nu se facă niciuna și să ne certăm noi pe unde să treacă și să nu treacă pe nicăieri”, a spus Flutur.

Liderul liberal consideră că PNL trebuie să ceară ca Guvernul să străpungă Munții Carpați cu autostradă.

„Părerea mea este că trebuie să cerem să străpungă muntele, cu bani europeni. Am văzut că ne aburesc cu o porțiune care să vină de la Iași la Tg. Neamț. Acolo e șes și putem merge și pe un drum rapid. Străpungeți voi muntele spre Boresc sau unde veți vrea, cu bani europeni, că și așa nu reușim să-i cheltuim, și vom vedea noi mai departe”, a declarat Flutur.

El consideră că fără autostadă care să lege județele Moldovei de lumea civilizată și de dezvoltare înseamnă „e condamnarea la sărăcie a Moldovei”.(T.B.)


Intră acum și în grupul de