Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava se menține pe locul I în topul brevetelor de invenţii acordate de OSIM universităților românești


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava se menține pe primul loc în topul universităților românești alcătuit pe baza brevetelor de invenții acordate de Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) din România.

Potrivit rectorului interimar al USV, prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, și în anul 2017 Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava s-a situat pe locul I în topul brevetelor de invenţii acordate de OSIM universităților românești.

Conform datelor publicate de Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci în Buletinele Oficiale de Proprietate Intelectuală pentru perioada ianuarie – decembrie 2017, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a obținut 27 de brevete de invenție, fiind pe primul loc la nivel național.

Pe locul al doilea se situează Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, cu 20 de brevete de invenție, iar pe locul al treilea se situează Universitatea Politehnică din București, cu 15 brevete de invenție.

„Precizez că nu consider rezultatul USV unul excepțional ci unul normal, însă activitatea de inventică din România a ajuns la un nivel scăzut, similar cu nivelul înregistrat în urmă cu aproximativ 100 de ani”, a spus prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian.

De menționat este faptul că și în 2016 Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava s-a situat pe primul loc în topul universităților românești alcătuit pe baza brevetelor de invenții acordate de OSIM. Astfel, OSIM a acordat Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, în anul 2016, un număr de 34 de brevete de invenție.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de