Cea de-a V-a ediţie a evenimentului “Este şi ziua noastră”, dedicat copiilor cu sindrom Down, va fi organizată, miercuri, la Suceava
Un număr de 22 de copii cu sindrom Down din Suceava şi din localităţile limitrofe vor participa, miercuri, la o acţiune dedicată lor, intitulată “Este şi ziua noastră”.

Comitetul de organizare a evenimentului a precizat într-un comunicat de presă că acțiunea dedicată copiilor cu sindrom Down a ajuns la a cincea ediţie şi se va desfăşura în data de 21 martie 2018, de la orele 17.00, la Clubul lui Bobo din cartierul sucevean Obcini.

 

Potrivit comunicatului de presă, beneficiarii acţiunii vor fi 22 de copii cu sindrom Down din Suceava și localitățile limitrofe, iar la ediţia din acest an copiii “se vor bucura de cadouri, tort, surprize și, desigur, jocuri sub supravegherea și așteptata companie a clovnului Bobo”.

“Să îi iubim, pentru că sunt copiii unor părinți, sunt fratele, sora, nepotul cuiva, sunt luminoși, prietenoși, afectivi, carismatici, fericiți…și vă invităm și pe dumneavoastră să le descoperiți calitățile și aptitudinile! Să privim spre ei, să îi privim așa cum sunt, să îi acceptăm, să îi înțelegem și să îi susținem. Să fim alături de părinții lor, de cei care și-au asumat responsabilitatea de a iubi, ocroti, crește și educa un copil special, fie că este copilul natural, fie că nu. Cu toţii sunt oameni frumoși, minunați, sunt luptători. Putem să împrumutăm de la ei ceea ce nouă, multora dintre noi, azi ne lipsește: zâmbetul și bucuria de a trăi simplu, de a privi problemele ca pe o provocare, de a pune ființa umană mai presus de orice lucru material, mai presus de orgolii, de nepăsare, de indiferență.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava salută această inițiativă, îi felicită pe toți cei implicați și își doreste să fie un partener de nădejde și sprijin pentru comunitate și pentru cei  care ocrotesc în sânul familiei un copil special.

Împreună facem lumea mai bună!”, se menţionează în comunicat.

Conform organizatorilor, evenimentul dedicat copiilor cu sindrom Down beneficiază de sprijinul firmei Trutzi reprezentată de Raluca și Ciprian Nuțu, Clovnul Bobo, Cofetăria Joly Pan,  Auchan Suceava reprezentată de Vacariuc Lucian în calitate de director magazin, Depozitul “Simfonia florilor”, Cornelia și Florin Curic, Tasu Gold, Asociația Nes Designer cultural și SC.  Safe Steel prin Ginga Gabriel și Sănduleac Lucian, Florăria Crystal,  iar în acest an se vor alătura acţiunii Televiziunea Intermedia Suceava,  Asociațiile  Seva, Multicare și Kontrast-E Suceava.

De precizat este că Ziua Mondială a Sindromului Down se sărbătoreşte anual, în data de 21 martie.

(L.B)

loading...