Tânăr din Stroiești, trimis în judecată pentru că, fiind băut și fără permis, a furat o mașină dintr-o parcare din Gura Humorului și a provocat un accident răsturnând-se de mai multe ori. Inițial, el a spus polițiștilor că a fost bătut


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 26 de ani din Stroiești a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv după ce a furat un autoturism din parcarea unui bloc din Gura Humorului, iar apoi, băut și fără permis de conducere, a condus autoturismul furat și a provocat un accident fugind de la locul faptei.

Vasile Ionuț Oprișan este acuzat de furt calificat și conducerea unui autoturism fără permis și sub influența alcoolului.

Procurorii au stabilit că în noaptea de 22 spre 23 februarie la ora 02:35 acesta a mers pe jos din zona unui restaurant din zona centrală a oraşului Gura Humorului, unde a consumat băuturi alcoolice,  spre parcarea din spatele blocului nr. 39 de pe Bulevardul Bucovina din oraşul Gura Humorului.

Aici, el a tras de mânerul portierei dreapta a autoturismului marca Nissan Micra, portieră care, conform imaginilor surprinse de camerele de supraveghere video din zonă, pare că era neasigurată corespunzător.

Ulterior, la ora 02:54, autoturismul condus de tânăr a părsit parcarea, iar la ora 03:04 este surprins în timp ce părăseşte oraşul Gura Humorului şi se deplasează spre municipiul  Suceava.  Ulterior, acesta a condus autoturismul pe DN 17 în direcţia municipiului Suceava  până la sensul giratoriu de pe raza comunei Păltinoasa, întorcându-se spre oraşul Gura Humorului până la Km 222 + 800 m, unde, pe fondul stării de ebrietate în care se afla, în condiţiile în care şoseaua era în linie dreaptă, a pătruns pe contrasens şi a ieşit de pe partea carosabilă, autoturismul răsturnându-se de câteva ori pe câmpul din apropiere.

Deşi a fost rănit în zona capului, tânărul a reuşit să iasă din autoturism şi s-a deplasat pe jos o distanţă de aproximativ 400 metri, ajungând în jurul orei 03:40, în zona unei staţii de combustibil unde a fost observat de o persoană care a apelat la 112 solicitând prezenţa unei ambulanţe pentru a-i acorda îngrijiri medicale după ce tânărul i-a spus că a fost bătut în cursul nopţii de nişte prieteni care apoi l-au abandonat în acel loc.

El a declarat membrilor echipajului de poliţie care s-a deplasat la faţa locului în urma apelului de urgenţă că leziunile prezentate provin  de la faptul că în cursul acelei nopţi a fost bătut de mai multe persoane și nu a recunoscut că a condus aututurismul Nisan Micra găsit abandonat şi avariat în afara părţii carosabile.

Ulterior, în timpul cercetărilor, el  a recunoscut săvârşirea faptelor.

 

Procurorii au cerut instanţei de judecată menţinerea stării de arestare preventivă a inculpatului și menționează că acesta este recidivist, suferind o condamnare de 6 ani închisoare pentru săvârşirea unei infracţiuni de viol, fiind liberat condiţionat la data de 21.09.2017 cu un rest de pedeapsă de 392 zile.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de