Gheorghe Flutur anunță un nou drum care să lege municipiul Suceava de Aeroport, dar și inițierea demersurilor pentru parcul industrial „Bucovina-1” pe o suprafață de 13 hectare

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit, marți,  la Consiliul Județean Suceava, cu primarii de Suceava, Ion Lungu,  Salcea, Ilie Lungu și Adâncata, Viorel Cucu, pentru a stabili pașii de urmat în vederea constituirii și administrării unui parc industrial în apropierea Aeroportului „Ștefan cel Mare”, zonă unde este construit Centrul Economic „Bucovina”.

El a anunțat că CJ Suceava intenționează să întocmească un prim proiect de parc industrial, „Bucovina–1”, pe o suprafață de  13 ha.

„Voi veni în prima ședință de Consiliu Județean cu un proiect de hotărâre prin care să stabilim etapele de parcurs. Salut intenția primarilor cu care am vorbit de a susține înființarea acestui parc industrial”, a spus Flutur.

El a mai declarat că a discutat cu primarii și despre îmbunătățirea accesului în zonă, prin realizarea unui drum de acces pe un traseu mai scurt Burdujeni-Aeroport, precum și modernizarea altor drumuri din localitățile din zonă și de pe întreaga Vale a Siretului.

„Să vedem ce soluții financiare găsim. Îmbunătățirea accesului la parcul industrial va crește interesul investitorilor”, a spus Flutur.

El consideră că zona aleasă pentru parcul industrial are un mare avantaj, respectiv  Aeroportul „Ștefan cel Mare”, cu un număr de zboruri în continuă creștere, pe lângă faptul că sunt disponibile toate utilitățile necesare funcționării unui parc industrial – energie electrică, gaze, apă potabilă, canalizare, drum județean de acces cu legătură la drum național și parcare.(T.B.)

 

loading...