Amenzi de peste 100.000 lei date de polițiștii suceveni în cadrul unei acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor ilicite de comerţ


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava au organizat joi, 22 martie a.c., între orele 09.00-12.00, o acțiune pe linia prevenirii, descoperirii şi combaterii faptelor ilicite de comerţ.

„Acţiunile sunt desfăşurate în contextul apropierii Sărbătorilor Pascale, siguranţa cetăţenilor şi respectarea normelor legale privind calitatea şi legalitatea provenienţei bunurilor comercializate către consumator fiind priorităţi ale poliţiştilor suceveni”, a informat Poliția Județeană Suceava.

Astfel, poliţiştii au verificat 78 de societăţi comerciale, interprinderi individuale, persoane fizice autorizate sau producători agricoli.

Poliția Suceava a menționat că în cadrul acțiunii a fost constatată o infracţiune, la art. 90 alin. 1 lit. b din Legea nr. 84/1998 privind drepturile de autor şi mărcile, iar polițiștii au aplicat 65 de  sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 113.600 lei, și au confiscat bunuri în valoarea de peste 10.000 lei.

În cadrul acțiunii, un bărbat de 45 ani, din municipiul Suceava, a fost depistat în Complexul Comercial Bazar Suceava ce oferea spre comercializare produse de îmbrăcăminte marca înregistrată şi protejată, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că ar fi contrafăcute.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată”.


Intră acum și în grupul de