Consilierul PSD Adrian Păduraru cere demisia vinovaților de suspendarea facilităților pentru pensionari la transportul public local: Din grabă, au eliminat și cele patru abonamente gratuite pentru cetățenii de onoare


Intră acum și în grupul de

Consilierul local PSD Suceava, Adrian Păduraru, a cerut, luni, demisia vinovaților de suspendarea facilităților pentru pensionari în ceea ce privește transportul public local și și-a exprimat și indignarea că doar la câteva zile după ce majoritatea PNL-PMP din Consiliul Local Suceava a respins inițiativa PSD prin care pensionarii ar fi primit abonamente TPL la jumătate de preț, pentru că nu ar fi fonduri, primarul Ion Lungu a anunțat că va depune el o inițiativă similară, ceea ce s-a întâmplat.

Mai mult, Păduraru a spus că grupul PSD a depus din nou acest proiect de hotărâre, dar acesta nu se regăsește pe ordinea de zi, fiind inclus doar proiectul inițiat de primarul Ion Lungu.

„Atrag atenția că ce a făcut viceprimarul Lucian Harșovschi cu complicitatea primarului și a serviciului de specialitate este ilegal”, a spus Păduraru.

El a arătat că la modificarea hotărârii de Consiliu local în care au s-a eliminat reducerea pentru pensionari au indus în eroare consilierii prin faptul că nu au menționat ce articol se modifică și care este modificarea.

„Cum le este stilul caracteristic au băgat-o pe sub preș, au mințit prin omisiune. Prin eliminarea acelui articol au scos și facilitățile pentru cetățenii de onoare care beneficiau de abonament gratuit. Din toți cetățenii de onoare doar patru solicitări sunt, dar de, când faci pe bandă rulantă cetățeni de onoare, dă bine la public apoi te doare în cot de ei”, a spus Păduraru.

El a cerut public demisia celor responsabili de faptul că, la proiectul PSD a fost primit aviz nefavorabil, dar apoi, după câteva zile primarul a anunțat că sunt încasări mai mari la buget și că va iniția el o hotărâre prin care să fie dată reducere pentru pensionari.

„Propunerea de reintoducere a facilității pentru pensionari nu a fost una politică. La adunările asociațiilor de proprietari la care am paricipat, în proporție de 90 % , au fost extrem de multe solicitări în acest sens”, a spus consilierul care a menționat că în avizul nefavorabil se motiva că bugetul va fi vitregit din cauza reducerii impozitului pe profit de la 16 la 10 %

„La așa zisul aviz negativ dat la comanda lui Ion Lungu, serviciul de specialitate nu a luat în calcul următoarele majoari de taxe și impozite: –  salubritatea      80 %,- gigacaloria         35 %, – impozitele locale 20 %, taxe majorate de actuala coaliție care conduce Primăria. PNL și PMP trebuie să-și asume aceste măriri catastofale pentru populație!”, a spus Păduraru.(N.B.)


Intră acum și în grupul de