Cușnir acuză conducerea Primăriei că nu reușește să gestioneze deșeurile Sucevei, dar a crescut nejustificat taxa de salubritate fără creșterea calității serviciilor


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a acuzat, luni, conducerea Primăriei Suceava că de ani de zile nu reușește să facă un caiet de sarcini echidistant, necontestabil și nu reușește să organizeze o licitație pentru gestionarea serviciului de Salubritate al Sucevei.

„Nu reușesc să gestioneze deșeurile Sucevei, nu reușesc să strângă deșeurile selectiv deși legea îi obligă, sunt depășiți de situație, cetățenii sunt disperați, ne scriu și ne trimit fotografii”, a spus Cușnir.

El a prezentat textul unei sesizări făcute de un locuitor din cartierul Burdujeni care reclamă proasta gestionare a deșeurilor menajere:

“Nu există nimic îngrădit , nimic amenajat. În proximitate la 25 de metri este intrarea în Centrul de Educație Incluzivă unde zilnic învață zeci de copii.  Am reclamat acest aspect și anul trecut reprezentanților Primăriei. Mi s-a promis telefonic că se vor pune capace la pubele astfel încât, dacă bate vîntul, să nu fie împrăștiat gunoiul. Mi s-a promis că se va dezinfecta și spală zona întrucât în momentul în care se ridică gunoiul, acesta fiind presat. lasă o pată mare de levigat care miroase îngrozitor . Toate acestea au rămas la stadiul de promisiuni. Nu o dată am găsit pe mașină sau sub mașină Pampers sau alte obiecte de igienă intimă folosite și ridicate de vânt din pubele”, scrie respectivul locuitor.

El susține că fotografiile anexate sunt de anul acesta și că, paradoxal, cum se vede din fotografii există amplasat și un container din partea Diasil folosit ca și punct de depozitare unelte.

„În logica lucrurilor, zona ar fi trebuit să strălucească de curățenie . Eu locuiesc la scara A a blocului, iar la scara E deține în proprietate un apartament d-nul Harșovschi care, din câte știu, are în atribuțîi și salubritatea orașului. Sunt nevoit să suport toate acestea în condițiile în care săptămâna aceasta am achitat 800 de lei taxa salubrizare”,  scris suceveanul.

Cușnir consideră că după ce au „trântit” Termica, TPL, parcările și Registrul Spațiilor Verzi, cei din conducerea Primăriei au „trântit” și Salubritatea.

„Ați crescut nejustificat, fără un calcul economic în spate, povara de pe umerii sucevenilor de la 5 la 9 lei/om/lună fără să creșteți calitatea serviciilor, fără să faceți nici un efort pentru a colecta de la toți cetățenii. Practic din cei 75.000 întregistrați la Serviciul Salubritate, au plătit taxa doar 55.000, tot ei vor plăti mai mult, iar cei20.000 care nu plăteau înainte nu vor plati nici de acum încolo”, a spus Cușnir.

El consideră că trebuiesc adăugate alte mii de persoane care locuiesc în chirie în Suceava fără să fie înregistrate pentru că de peste 8 ani nu mai sunt actualizate nici Cărțile de Imobil.(N.B.)


Intră acum și în grupul de