Consilier local PSD Suceava: Nici până acum primarul nu a depus proiectul pentru achiziția a 40 de autobuze electrice și cumpără autobuze second hand


Intră acum și în grupul de

Consilierul local PSD Suceava, Andrei Păduraru, a declarat, luni, într-o conferință de presă că primarul Ion Lungu nu a depus nici până în prezent proiectul pentru achiziția a 40 de autobuze electrice și cumpără, în schimb, autobuze second-hand.

„Țin să vă aduc la cunoștință că acest primar ne minte de ani de zile că vom avea autobuze electrice. Nici în ziua de astăzi nu este măcar depus proiectul. Ne povestește de ele ca o Fata Morgana și, în schimb, ne trezim cu câteva second-hand-uri aduse cu mare zarvă”, a spus Păduraru.

El consideră că primarul trebuia să se ocupe de reînnoirea flotei nu să amâne plata subvențiilor și să oblige societatea să stea într-o continuă dificultate financiară.

„La 31.12.2017 Primăria avea datorii la TPL de peste 4.000.000 lei. Plățile la TPL sunt întârziate cu un an, iar la Bioenergy se plătesc în avans. Trageți dumneavoastră concluziile: societatea primăriei i se dorește falimentul, iar la una privată salvarea de la faliment”, a spus Păduraru.

Președintele PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a adăugat că în  timp ce toate capitalele de județ achiziționează flote noi, cum la Iași s-au cumpărat 100 de autobuze noi, la Suceaa sucevenii sunt obligați să circule în autobuze second hand, expirate moral și fizic.

El arată că astfel se explică de ce autobuzele TPL se defectează frecvent.

În ceea ce privește proiectul privind achizționarea a 40 de autobuze electrice primarul Ion Lungu a anunțat, recent, că acesta va fi depus după ce va fi stabilit un amplasament pentru construcția noului sediu al TPL.

El a explicat că terenul inițial avut în vedere aparține Primăriei, dar că era notificat de lichidatorii Termica SA, motiv pentru care a identificat un alt teren în zona Burdujeni.

Potrivit primarului, proiectul nu se referă doar la achiziția de autobuze electrice ci și la o autobază necesară pentru întreținerea acestor autobuze.

(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de