Peste 200 de elevi ai Şcolii nr.4 Suceava vor participa la “Marşul pentru Sănătate”, acţiune a Proiectului „Healthy Foods, Happy Moods”, derulat de unitatea şcolară. Copiii urmează să primească la finalul marşului baloane colorate oferite de reprezentanţii DSP Suceava.


Intră acum și în grupul de

Peste 200 de elevi ai Şcolii Gimnaziale nr.4 Suceava vor participa miercuri, începând cu ora 11,00, la “Marşul pentru Sănătate”, acţiune ce face parte din Proiectul „Healthy Foods, Happy Moods”, derulat de unitatea şcolară, iar la finalul marşului copiii vor primi baloane colorate care vor fi oferite de reprezentanţii DSP Suceava.

Potrivit unui comunicat de presă al DSP Suceava, Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava derulează în perioada septembrie 2017 – septembrie 2019, prin Programul Erasmus+, finanţat de Comisia Europeană, Proiectul „Healthy Foods, Happy Moods”.

“România, prin Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava, este partener în acest proiect, alături de Italia, Croaţia, Polonia, ţara coordonatoare fiind Turcia. Coordonatorul proiectului, la nivelul şcolii, este profesorul pentru învăţământ primar Mirela-Florentina Mazilu, iar

Direcţia de Sănătate Publică Suceava este partener în cadrul proiectului cu Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava”, se menţionează în comunicatul de presă.

„Marşul pentru Sănătate” este o acţiune în cadrul  proiectului „Healthy Foods, Happy Moods”, iar la această acţiune vor participa peste 200 elevi ai unităţii şcolare.

Astfel, miercuri, începând cu ora 11,00, elevii vor parcurge traseul de la şcoală şi până la sediul Direcţiei de Sănătate Publică, unde vor primi baloane colorate – reprezentând culorile din farfuria sănătoasă, flayere și pliante cu mesaje privind  activitatea fizică şi alimentația  sănătoasă.

“Alimentaţia este obiceiul care influenţează cel mai mult sănătatea oamenilor. Nu degeaba obiceiul de a mânca este cel care se repetă cel mai constant de-a lungul vieţii noastre. Doctorul Oseler, renumitul medic canadian, spunea că 90% dintre toate afecţiunile, cu excepţia infecţiilor şi a accidentelor, sunt strâns legate de alimentaţie

Educația nutrițională trebuie să devină o prioritate națională și să înceapă de la vârste mici. Alimentația sănătoasă are o importanță covârșitoare în menținerea sănătății, iar de sănătatea copilului de astăzi depind sănătatea și bunăstarea adultului de mâine”, se mai precizează în comunicatul DSP Suceava.

(L.B)


Intră acum și în grupul de