Incendiu pus intenționat la o garsonieră din cartierul Burdujeni. Pompierii au evacuat peste 20 de persoane, iar două femei au suferit intoxicații cu fum

Un puternic incendiu a izbucnit, joi dimineața, la o garsonieră situată la etajul IV al unui bloc de locuințe din cartierul sucevean Burdujeni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, incendiul a fost anunțat la ora 8:45, militarii Detașamentului de Pompieri Suceava intervenind cu o autospecială cu apă și spumă, o autoplatformă și o ambulanță SMURD. De asemenea, militarii au fost sprijiniți de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.

„La sosirea echipajelor, interiorul garsonierei ardea generalizat, iar holurile de la etajele superioare erau inundate cu fum și gaze toxice. De asemenea, exista pericolul de propagare a flăcărilor la apartamentele învecinate (19 locuințe) și la cel aflat sub garsoniera incendiată, la etajul III”, a spus Găleată.

El a precizat că salvatorii au localizat incendiul, iar echipele de căutare/salvare constituite au evacuat 22 de persoane, din care 4 copii, de la etajele III și IV.

Alte 20 de persoane, de la etajele inferioare, s-au autoevacuat, înainte de sosirea pompierilor militari.

Găleată a menționat că două persoane de sex feminin au suferit ușoare intoxicații cu fum, iar echipajele SMURD și SAJ le-au acordat primul ajutor medical. După ce și-au revenit, acestea au refuzat transportul la spital.

În urma incendiului au ars în totalitate bunurile din interiorul garsonierei și s-au degradat tencuiala și zugrăveala de pe holul etajului, precum și alte elemente combustibile (instalația electrică, cablurile TV/internet și altele).

„Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, a arătat slt. Alin Găleată.

Focul a fost lichidat la ora 9:45, iar pompierii au salvat restul garsonierelor de pe etaj și pe cea aflată sub locuința incendiată, cu bunurile aferente.