Peste 70 de kilograme de pește, confiscate de polițiștii suceveni în urma unei acțiuni pentru prevenirea faptelor ilicite din domeniul piscicol


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică Suceava, în cooperare cu specialişti din cadrul D.S.V.S.A. Suceava, au desfăşurat miercuri, 28 martie a.c., activităţi specifice pe raza municipiului Suceava pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol şi a activităţilor ilicite de comerţ cu peşte şi subproduse din peşte.

Astfel, echipa de control a constatat faptul că o societate comercială desfăşura activităţi de comerţ cu produse piscicole fără provenienţă legală şi cu încălcarea normelor de igienă din punct de vedere sanitar veterinar.

„În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională, conform H.G. nr.984/2005, a administratorului societăţii, un bărbat de 57 de ani, din municipiul Suceava, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 5,5 kg produse din peşte, în valoare de aproximativ 110 lei, fiind trasate și termene de remediere a deficienţelor sanitar veterinare constatate”, a precizat Poliția Județeană Suceava.

Ulterior, echipa de control a depistat un bărbat de 48 de ani, tot din municipiul Suceava, care comercializa fără documente de provenienţă, cantitatea de 68 kg de peşte din specia caras.

„Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr.12/1990, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 68 kg de peşte, în valoare de 1.360 lei”, a menționat IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de